Top tips voor mensen die aan hooikoorts lijden

 

In vorm blijven met hooikoorts

Sporten is bedoeld om ons vooruit te helpen, maar soms kunnen allergenen in de weg komen te staan. Echter, wanneer u voorbereid bent, hoeft hooikoorts geen grote schade te veroorzaken. Hier zijn een aantal tips om een stap voor te hebben:

Kijk het seizoen na
Pollenseizoenen zijn voorspelbaar, hoewel ze elk jaar kunnen verschillen. Dus als u weet dat u allergisch bent voor een bepaald soort pollen, zoek dan uit wanneer het seizoen begint in uw regio. Dan kunt u beginnen met het nemen van uw medicijn voor de pollen beginnen te vliegen. Anticipeer op de problemen door de tips hieronder te volgen.

Kijk naar de weersvoorspellingen:
Informatie over het lokale pollenniveau is beschikbaar op het internet (https://airallergy.wiv-isp.be/) of in uw lokale krant. Als de pollen in hoge mate aanwezig gaan zijn op een bepaalde dag, dan kunt u op veilig spelen door binnen te blijven. Over het algemeen is het pollenniveau het hoogst op warme en winderige ochtenden en laag op koele en regenachtige dagen.

Kies uw tijdstip.
Het tijdstip dat u kiest voor activiteiten buiten is van belang. Als u kunt, sport dan in de ochtend of laat ‘s avonds omdat de meeste pollenniveaus pieken in de vroege namiddag.

Bescherm uw ogen en longen
Om te voorkomen dat pollen en andere irritatie in uw systeem geraakt tijdens het sporten buiten, sporten sommige mensen met een masker of een bandana over hun neus en mond. Een andere truc is om een bril te dragen om uw ogen te beschermen tegen irritatie van allergieën.

Wissel van kledij en neem een douche na het sporten buiten.
Tijdens het pollenseizoen kan uw kledij en uw haar onder de pollen zitten. Dus wanneer u thuis komt, is het geen slecht idee om u uit te kleden en uw kledij in de was te doen. U kunt ook een douche nemen om alle allergenen af te spoelen die nog op uw huid of in uw haar zitten.

SNELLE VERLICHTING NODIG?

Vind uw dichtsbijzijnde apotheek.

Vind een apotheek