Vrouwen die last hebben van allergieën zoals hooikoorts

Weet naar wat te zoeken

Allergenen rondom u opmerken

Allergenen maken deel uit van ons leven. Maar als u weet naar wat u moet uitkijken, bent u beter voorbereid om eraan te ontsnappen waar u kan.

ALLERGENEN BUITENHUIS
 

BOOMPOLLEN BLADSCHIMMELS GRASPOLLEN
Bomen zijn de eerste planten die pollen produceren in de lente. Afhankelijk van waar u woont, kan het pollenseizoen starten in de late winter of de vroege lente.
In de herfst zorgen stapels van rottende bladeren de ideale omstandigheden voor schimmels om te gedijen. Bladschimmels slapen in de winter maar beginnen weer te groeien als het weer warmer wordt.
Graspollen worden vrijgegeven van de late lente tot de vroege zomer en, omdat gras zo veelvuldig aanwezig is, zijn ze verantwoordelijk voor veel symptomen van nasale allergieën.

 

ALLERGENEN BINNENHUIS
 

ZWARTE SCHIMMEL STOFMIJTEN HUISDIEREN
Extreme vochtigheid, overstromingen en andere waterschade bevorderen de groei van zwarte schimmel. Over het algemeen groeit het op bouwmaterialen zoals vezelplaat en op papier, stof en pluis.
Het zijn eigenlijk de afvalstoffen van stofmijten (microscopische spinachtigen die zich voeden met de kleine schilfers van de menselijk huid) die circuleren als een onderdeel van huishoudelijk stof en allergische reacties veroorzaken.
Huidschilfers van katten en honden (microscopische deeltjes huid en speeksel) zijn de meest problematische van de huisdier gerelateerde allergie triggers.