Vrouw die last hebben van de gevolgen van een verstopte neus

Hoe sinusitis behandelen

De 4 paar sinussen die iedereen heeft zijn normaal gevuld met lucht en hebben aan de binnenkant slijmmembranen. Wanneer we een verkoudheid ontwikkelen, geraken deze ontstoken zodat het slijm dat normaal vuil en bacteriën vangt, uitzet en zo de neus verstopt.

Het duurt normaal 2 en een halve week om volledig te herstellen van sinusitis. Hoewel u dit thuis kunt behandelen, is het best om uw dokter te raadplegen wanneer de symptomen langer duren dan deze periode.

Enkel een arts kan u diagnosticeren, maar hier zijn enkele symptomen die een teken van sinusitis kunnen zijn:
U kunt zich oncomfortabel beginnen voelen en een pijnlijke druk ervaren in de oren en pijn en gevoeligheid aan de sinussen - in uw aangezicht rond de kaaksbeenderen. Hoge lichaamstemperatuur zal leiden tot koorts en u kan merken dat hoofdpijn zich meer voordoet dan normaal. De neus kan ook verstopt geraken en lopen wat beschouwd wordt als een pijnlijke symptoom van sinusitis.

Verlichting

Om de pijn aan de sinussen te verlichten kan u eventueel, als natuurlijke middelen zoals een zoutoplossing niet hebben geholpen, een decongestivum gebruiken zoals Otrivine Tegen Neusverstopping; de neusspray kan werken tot wel 10 uur lang en begint te werken vanaf 2 minuten. Hoewel het sinusitis niet zal genezen, kan het de druk in het aangezicht verzachten en de pijn ter hoogte van de sinussen te verminderen. Huismiddeltjes kunnen effectief zijn om andere symptomen te verlichten. Voor matige sinusitis, kunnen pijnstillers die u kunt krijgen zonder voorschrift, zoals paracetamol en ibuprofen, gebruikt worden om hoofdpijn, koorts en pijn in het aangezicht te verlichten. Sommigen vinden dat een hete doek op het sinusgebied verlichting brengt en het drinken van veel water kan het slijm verdunnen wat resulteert in een sneller herstel.

Ontdek:

Otrivine Menthol Tegen Neusverstopping

VERLICHT JE VERSTOPTE NEUS MET EEN VERFRISSEND GEVOEL

Meer weten