Een jonge vrouw maakt haar neus vrij door in een zakdoek te snuiten

Wat is een verkoudheid?

Een verkoudheid is een virale infectie die kan veroorzaakt worden door 200 verschillende virussen. Hoewel ze hinderlijk zijn, zouden de symptomen minder moeten worden na een paar dagen en verdwijnen binnen de week. Een verkoudheid krijgt u alleen als u het virus oploopt dat gemakkelijk verspreid wordt in droge lucht. Dat is waarom in de wintermaanden verkoudheden meer voorkomen; het is niet de koude lucht die toelaat dat het zich verspreidt, zoals de meeste mensen geloven, maar groepen mensen samen in verwarmde ruimtes. Hoesten en niezen verspreiden zich door de droge lucht in deze beperkte ruimtes, en verspreiden het virus.

De eerste symptomen zijn keelpijn, hoest, vermoeidheid, niezen of een verstopte neus. Een verstopte neus is één van de vervelendste symptomen van een verkoudheid. Daardoor kan de eenvoudige handeling van ademen moeilijk worden, wat kan zorgen voor een gebrek aan slaap en verstoorde slaappatronen. Het wordt aanbevolen om eerst natuurlijke middelen zoals een zoutoplossing of een luchtbevochtiger te gebruiken om je verstopte neus te verlichten, de tijd dat je verkoudheid voorbijgaat. Als dat niet helpt, kan u een neusspray zoals Otrivine Tegen Neusverstopping gebruiken voor een snelle verlichting.
Raadpleeg steeds een apotheker of arts om te beoordelen of je een verkoudheid hebt.

Verlichting

Er zijn enkele andere manieren om verlichting te krijgen terwijl u herstelt. Voldoende drinken zal u gehydrateerd houden en zal helpen om de infectie weg te spoelen.

Antibiotica zullen niet helpen tegen een verkoudheid omdat ze ontwikkeld zijn om bacteriën te bestrijden en geen virussen. Het is best om antibiotica te bewaren voor de momenten dat u ze nodig hebt, om te vermijden dat u een weerstand opbouwt tegen hun krachten.

Otrivine Tegen Neusverstopping

MAAKT SNEL EN EFFECTIEF NEUS VRIJ

Meer weten