Vrouw van middelbare leeftijd snuit haar neus in verband met een verkoudheid.

Hoe kan je een verkoudheid voorkomen op kantoor?

6 tips om gezond te blijven op kantoor

Er zijn verschillende manieren om een verkoudheid te voorkomen. Hieronder staan eenvoudige handelingen waarvan veel mensen vergeten dat ze een belangrijk onderdeel zijn van de dagelijkse routine.

  1. Probeer uit de buurt te blijven van collega’s die veel niezen en hoesten. Ze kunnen een verkoudheid hebben en op deze manier worden verkoudheden het meest verspreid.

  2. Vermijd de dingen en plekken die waarschijnlijk vaak aangeraakt worden. Koffiepotten. Deurklinken. Toetsen in liften. Bacteriën en virussen kunnen verschillende uren op oppervlakken overleven, dus probeer contact te vermijden en was uw handen meteen erna. Als u de kans niet krijgt om uw handen te wassen, vermijd dan om ze in de buurt van uw mond te brengen of om uw aangezicht aan te raken. Of probeer om regelmatig deze plekken proper te maken.

  3. Als u hoest of niest, zorg er dan voor dat u uw mond of neus bedekt met een zakdoek en gooi die nadien weg. Dit voorkomt dat de bacteriën door de lucht bewegen die u inademt. Was dan uw handen om ervoor te zorgen dat alle bacteriën verwijderd worden.

  4. Was uw handen met zeep en water. Dit kan logisch klinken, maar veel mensen zullen een reinigende gel gebruiken. Reinigende gels doden wel de bacteriën maar doden niet de virussen. Reinigende gels op basis van alcohol zijn effectiever, maar niets gaat boven het wassen van uw handen.

  5. Goed en regelmatig eten en slapen zijn cruciaal voor uw gezondheid en geven een boost aan het immuunsysteem.

  6. Uw lichaam is sterker als er voor gezorgd wordt. Zeven uur slaap per nacht of meer en het volgen van een evenwichtig dieet geeft uw lichaam de brandstof en rust die het nodig heeft om infecties en ziektes te bekampen.